جمعه، 23 خرداد 1399

احکام حج | سوال پنج

پرسش :

آیا گفتن لبیک هاى مشهور که حجاج مى گویند از واجبات است؟ چه زمانى و به چه شکلى باید گفته شوند؟

پاسخ :
واجب است هنگام احرام و بعد از گفتن نیت، «لبّیک هاى چهارگانه» را به عربى صحیح بگوید، و احتیاط واجب آن است که به صورت زیر باشد: «لَبَّیْکَ اللّهُمَّ لَبَّیْکَ، لَبَّیْکَ لا شَریکَ لَکَ لَبَّیْکَ، اِنَّ الْحَمْدَ وَالنِّعْمَةَ لَکَ وَالْمُلْکَ، لا شَریکَ لَکَ؛ یعنى خداوندا! اجابت (و اطاعت) مى کنم دعوت تو را، و دگر بار هم اجابت مى کنم تو را، همتایى براى تو نیست، اجابت مى کنم تو را، ستایش تنها سزاوار تو، و نعمت و ملک از آن توست، هیچ همتایى ندارى!».

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.