شنبه، 24 خرداد 1399

احکام علوم غریبه | سوال هفت

پرسش :

افرادى هستند که کار هیپنوتیزم و احضار روح مى کنند. مى خواستم بدانم کار آنها از نظر شرعى عیب دارد؟ البته اگر این کار براى تقویت ایمان انسان هاى دیگرى که مثلا در حال دیدن احضار روح هستند باشد (همچنین افرادى که کار احضار روح مى کنند پولى را نگیرند و فقط براى رضاى خدا باشد) از نظر شرعى اشکال دارد یا نه؟ اگر احضار روح و یا هیپنوتیزم براى روشن شدن حقیقتى باشد چطور؟

پاسخ :
غالب این گونه مدعیان درخطا و اشتباه اند هرچند اصل عمل امکان پذیر است و  اگر براى کشف امور پنهانى انجام شود حرام است.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.