شنبه، 24 خرداد 1399

احکام معاملات | سوال بیست و یک

پرسش :

آیا با فردى که مرتد شده مى توان معامله کرد؟

پاسخ :
با اموال قبل از ارتداد باطل است زیرا به محض مرتد شدنش اموال او از ملکش خارج شده و به ملک ورثه مسلمان او وارد مى شود و اگر ورثه ندارد به حاکم شرع مى رسد ولى معامله اموالى که بعد از ارتداد به دست آورده باطل نیست زیرا در ملک اوست؛ به طور کلى شخص مهدورالدم، تا زمانى که حدى بر او جارى نشده مالک اموالى است که به دست مى آورد، و حتى مى تواند ازدواج کند.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.