يکشنبه، 25 خرداد 1399

معنای توحید

پرسش :

توحید به چه معنایی است؟

پاسخ :
توحید در لغت یعنی یگانه کردن و یکی دانستن. در بحث‌های اعتقادی این کلمه به معنی یکتا و یگانه دانستن خدا و نفی هر گونه همتا و شبیه برای اوست. توحید، حقایق بسیاری را در دل خود دارد که به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

1. جهان آفریننده‌ای جز خدا ندارد.

2. جهان مالک و صاحبی جز خدا ندارد.

3. جهان پروردگار و اداره کننده‌ای جز او ندارد.

4. او به هیچ کس و هیچ چیز نیازمند نیست.

5. همه‌ی اتفاق‌های جهان وابسته به خواست و اراده خداست.

6. جز خدا را نباید پرستید و به غیر او نباید تکیه کرد.

منبع: هفتاد پرسش و پاسخ درباره‌ خدا، غلامرضا حیدری ابهری، تهران: انتشارات قدیانی، چاپ دوم، 1392.