يکشنبه، 25 خرداد 1399

ایمان به خدا فطری است؟

پرسش :

اگر ایمان به خدا فطری است، پس چرا بعضی از مردم به خدا ایمان ندارند؟

پاسخ :
اگرچه ایمان به خدا فطری است، اما این بدان معنا نیست که فطرت انسان هیچ گاه آسیب نمی‌بیند و بر این گوهر خدایی هرگز گرد و غباری نمی‌شیند. برخی انسان‌ها با انجام گناه، فطرت خود را در انبوهی از سیاهی می‌پو شانند و دیگر نمی‌توانند از این نعمت خدا بهره ببرند. عده‌ای دیگر از مردم هم به خاطره تبلیغات دشمن‌های دین دچار شبهات فکر می‌شوند و ایمان فطری خود را از یاد می‌برند. برخی هم تحت تأثیر محیط‌های نا سالم و کفر آلود، از توجه به ایمان فطری خود غافل می‌شوند و به کفر می‌گرایند و در وجود خدا شک می‌کنند.

در هر حال، بی اعتقادی بعضی از مردم به خدا، فطری بودن ایمان به خدا را رد نمی‌کند.

​​​​​​​منبع: هفتاد پرسش و پاسخ درباره‌ خدا، غلامرضا حیدری ابهری، تهران: انتشارات قدیانی، چاپ دوم، 1392.