يکشنبه، 25 خرداد 1399

تفاوت واژه واحد با احد

پرسش :

واژه‌ی "واحد" و "احد" که درباره‌ی خدا به کار می‌بریم. چه تفاوتی با هم دارند؟

پاسخ :
الف) واحد و احد، گاه در یک معنا به کار می‌روند و منظور از آنها وجود یکتا، و بی همتاست. در حدیثی از امام باقر (علیه السلام) می‌خوانیم: «احد و واحد به یک معناست. و منظور از این دو کلمه، موجود یگانه‌ای است که نظیر ندارد.» (1)

ب) گاه هم واحد و احد در دو معنای جدای از هم به کار می‌روند. در این کاربرد، واحد بودن خدا یعنی اینکه خدا یکی است و ما چند خدا نداریم. احد بودن او یعنی خدا چند تکه تکه نیست و از اجزای مختلفی تشکیل نشده است.

پی نوشت:
1.موسوعة العقاید الاسلامیه، ج 3، ص 29.

منبع: هفتاد پرسش و پاسخ درباره‌ خدا، غلامرضا حیدری ابهری، تهران: انتشارات قدیانی، چاپ دوم، 1392.