يکشنبه، 25 خرداد 1399

امکان حرف زدن خدا

پرسش :

آیا خدا حرف می‌زند؟

پاسخ :
بله، خدا هم حرف می‌زند، اما حرف زدن او با حرف زدن مردم فرق می‌کند. مردم زبان دارند و با تکان دادن زبانشان سخن می‌گویند در حالی که خدا این طور حرف نمی‌زند. او به سه شکل با مردم سخن می‌گوید. گاهی با قدرت خود امواج صوتی را در فضا می‌آفریند و به این شکل سخنش را بیان می‌کند. (چنان که در سرزمین طور با همین روش با حضرت موسی (علیه السلام) سخن گفت) گاهی از طریق الهام به قلب انسان‌ها پیامش را به آنها می‌رساند (همان طور که به مادر موسی (علیه السلام) الهام کرد که موسی را در رود بیندازد) و گاهی هم با فرستادن فرشته‌ای مثل جبرئیل با مردم سخن می‌گوید (همان طور که بارها و بارها جبرئیل را نزد رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرستاد و پیامش را از زبان جبرئیل به بنده‌هایش رساند)

در آیه‌ی 51 سوره‌ی شوری به این نوع حرف زدن خدا اشاره شده است.

​​​​​​​منبع: هفتاد پرسش و پاسخ درباره‌ خدا، غلامرضا حیدری ابهری، تهران: انتشارات قدیانی، چاپ دوم، 1392.