يکشنبه، 25 خرداد 1399

حکمت آزمایش الهی

پرسش :

مگر خدا نمی داند که ما در دنیا چه کارهایی انجام خواهیم داد که ما را آزمایش می کند؟

پاسخ :
آزمایش کردن خدا با آزمایش کردن ما انسان ها فرق دارد. ما افراد را برای این آزمایش می کنیم که آنها را بهتر بشناسیم و از اخلاق و رفتارشان آگاه شویم، اما خدا برای کسب آگاهی و شناخت از انسان، او را آزمایش نمی کند؛ زیرا او از همه چیز- حتی حوادث آینده و کارهایی که مردم بعدها خواهند کرد - به خوبی آگاه است.

اگر خدا مردم را آزمایش می کند، برای آن است که هر کسی با عمل و رفتار خودش نشان دهد که در چه مرتبه ای از ایمان، اخلاق و انسانیت است. او مردم را آزمایش می کند تا در قیامت، دیگر کسی بهانه نیاورد که خدایا اگر مرا آزمایش می کردی، من کارهای خوب انجام می دادم. خدا می خواهد مردم به این دنیا بیایند و با انجام کارهای خوب یا بد، خودشان بهشت و جهنمشان را بسازند.

خدا می داند که ما چه خواهیم کرد، ولی به ما اجازه می دهد تا در امتحان زندگی شرکت کنیم و نشان دهیم که چه جور آدمی هستیم. او به همه چیز آگاه است، اما فرصت امتحان را از بنده هایش نمی گیرد.

​​​​​​​منبع: هفتاد پرسش و پاسخ درباره‌ خدا، غلامرضا حیدری ابهری، تهران: انتشارات قدیانی، چاپ دوم، 1392.