دوشنبه، 9 تير 1399

درستی یا نادرستی مدگرایی

پرسش :

آیا توجه به مد روز و مدگرایی اشتباه است؟

پاسخ :
مدهایی که در جامعه می‌بینیم، دو گونه هستند: مدهای ناسازگار با ارزش‌های ملی و مذهبی ما و مدهای سازگار با این ارزش‌ها.

ما به هیچ‌وجه نباید مدهای ناسازگار با ارزش‌های ملی و مذهبی‌مان - مثل برخی از مدهای زننده‌ مو و برخی از مدهای شرم‌آور لباس - را انتخاب کنیم و نباید این مدها را الگوی خودمان قرار دهیم. این جور مدها علاوه بر کاستن از اخلاق و معنویت و حیای ما به وجهه‌ اجتماعی ما هم لطمه می‌زنند و باعث تیرگی روابطمان با افراد جامعه می‌شوند.

اما استفاده از مدهای سازگار با معیارهای دینی و ملی‌مان هیچ اشکالی ندارد. البته در توجه به این مدها نباید دچار افراط و زیاده روی شویم و همه‌ی فکر و ذهنمان را مشغول این مدها کنیم.

استفاده از مدها و توجه به آنها کار غلطی نیست، اما مدگرایی افراطی، وابسته شدن به مدها و ولخرجی در خرید لباس‌ها و لوازم مد روز قطعاً کار نادرستی است.

منبع: هفتاد و شش پرسش و پاسخ درباره اخلاق و رفتار، غلامرضا حیدری ابهری، انتشارات قدیانی، 1393.