چهارشنبه، 18 تير 1399

احکام حج | احرام: سوال پنج

پرسش :

آیا بانوان هم براى احرام، باید لنگ و رداء یا مشابه آن را بپوشند و یا مى‌توانند در لباس معمولى خود محرم شوند؟

پاسخ :
امام خمینى (رحمه الله):
زن مى‌تواند در لباس خودش به هر نحو هست محرم شود، چه دوخته باشد یا نباشد. ولى حریر خالص نباشد.

آیة اللّٰه گلپایگانى (رحمه الله):
بلى احتیاط لزومى داشتن لباس احرام است براى آنها مانند مردها بلکه خالى از قوت نیست لکن ادامۀ لَبس تا آخر واجب نیست و مى‌توانند بعد از احرام بردارند. واللّٰه العالم.

آیة اللّٰه اراکى (رحمه الله):
زن مى‌تواند در لباس خودش به هر نحو باشد محرم شود چه دوخته باشد یا نباشد.

آیة اللّٰه فاضل (رحمه الله):
لازم است در حال احرام که چند دقیقه بیشتر طول نمى‌کشد لنگ و رداء را روى لباس معمولى بپوشند.

آیة اللّٰه بهجت (رحمه الله):
مى‌توانند در لباس معمولى خود محرم شوند.

آیة اللّٰه تبریزى (رحمه الله):
در لباسهاى معمولى خود مى‌توانند محرم شوند ولى شرایط لباس نمازگزار را باید داشته باشد. واللّٰه العالم.

آیة اللّٰه زنجانى (حفظه الله):
زنان براى احرام جامۀ خاصى ندارند هر چند لباسى که در حال احرام مى‌پوشند باید حریر محض نباشد و شرایط لباس نمازگزار را داشته باشد البته اشتراط طهارت در لباس محرم مطابق احتیاط وجوبى است.

آیة اللّٰه مکارم (حفظه الله):
مى‌توانند در لباس خودشان به هر نحو که هست محرم شوند.

آیة اللّٰه سیستانى (حفظه الله):
زنان مى‌توانند در لباسهاى معمولى خود در صورتى که داراى شرایط ذکر شده باشد مُحرم شوند.

آیة اللّٰه صافى (حفظه الله):
براى بانوان پوشیدن لباس احرام مستحب است اگرچه درآوردن لباس دوخته بر آنها واجب نیست و در صورتى که لباس احرام بپوشند شرایطى را که براى لباس احرام مردها معتبر است رعایت کنند. واللّٰه العالم.

آیة اللّٰه نورى (حفظه الله):
در لباس معمولى خود مى‌توانند.

‌منبع: استفتائات ویژه حج از محضر مراجع عظام تقلید، مرکز تحقیقات حج، تهران: نشر مشعر، ۱۳۷۵.