پنجشنبه، 19 تير 1399

احکام حج/ استطاعت: سوال نه

پرسش :

شخصی حدود ده سال قبل برای حجّ بیت‌الله الحرام ثبت‌نام نموده لیکن در سال 66 به رحمت ایزدی پیوست امسال نوبت حجّ آن مرحوم رسیده است مستدعی است تکلیف ورثه و بری شدن ذمّه آن مرحوم را بیان فرمایید از طرف دیگر تصرّف در این وجه چگونه است؟

پاسخ :
اگر راهی برای رفتن به مکّه جز بودن در نوبت نداشته است چنین کسی مستطیع نشده و وجه مزبور جزء مال ‌الارث است و اگر بخواهند احتیاط کنند می ‌توانند حجّ میقاتی به مبلغ کم بگیرند مشروط بر این‌که صغیر نداشته باشد یا اگر صغیر دارد از سهم کبیر بردارند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات جدید آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، جلد 4، احکام حج، نشر محراب قلم، 1393.