سه‌شنبه، 24 تير 1399

حلالیت گرفتن برای غیبت کردن

پرسش :

اگر غیبت کسی را کرده باشیم و حلالیت گرفتن از او برایمان ممکن نباشد، چه کار باید بکنیم؟

پاسخ :
اگر بتوانیم در حضور کسانی که نزد آنها غیبت شخص خاصی را کرده‌ایم، از آن فرد تعریف و تمجید کنیم و لطمه‌ای را که به حیثیت او زده‌ایم، جبران کنیم. اگر هم نتوانستیم این کار را انجام دهیم، باید برای او طلب آمرزش کنیم. رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: «کفاره‌ی غیبت این است که برای کسی که غیبتش را کرده‌ای، استغفار کنی.» (1)

پی‌نوشت:
1. میزان الحکمه، حدیث 15543.

منبع: هفتاد و شش پرسش و پاسخ درباره اخلاق و رفتار، غلامرضا حیدری ابهری، انتشارات قدیانی، 1393.