سه‌شنبه، 24 تير 1399

یاد خدا در همه کارها

پرسش :

اینکه گفته می‌شود در همه‌ی کارها خدا را یاد کنید، به چه معنایی است؟

پاسخ :
کارهای ما انسان‌ها دو نوع هستند: کارهایی که خدا آنها را دوست دارد و کارهایی که خدا آنها را دوست ندارد. برای کارهای نوع اول می‌توان به نیکی به والدین، کمک به فقیرها، مهربانی با یتیم‌ها، نماز خواندن و دانش آموختن و برای کارهای نوع دوم هم می‌توان به دروغ‌گویی، غیبت کردن، مردم آزاری و دزدی اشاره کرد.

یاد خدا در همه‌ی کارها یعنی اینکه موقع انجام هر کاری ببینیم آیا خدا انجام آن را دوست دارد یا نه. اگر خدا آن را دوست داشت، آن را انجام دهیم و اگر خدا آن را دوست نداشت، از انجامش خودداری کنیم.

اهل بیت (علیهم السلام) این نوع یاد خدا را حقیقت ذکر و حقیقت یاد خدا دانسته‌اند.

منبع: هفتاد و شش پرسش و پاسخ درباره اخلاق و رفتار، غلامرضا حیدری ابهری، انتشارات قدیانی، 1393.