سه‌شنبه، 24 تير 1399

میزان صرف وقت برای دعا کردن

پرسش :

با توجه به این همه دعایی که در کتاب‌های دعا آمده است، آیا اسلام از ما می‌خواهد که همیشه بنشینیم و دعا بخوانیم؟

پاسخ :
خیر، وجود دعاهای گوناگون در منابع دینی برای این نیست که ما همیشه کتاب دعا دستمان باشد و بیست و چهار ساعت دعا بخوانیم. این کار نه ممکن است و نه عاقلانه. وجود این دعاها برای آن است که اگر کسی خواست در شرایط یا مکان یا زمان خاصی دعا بخواند، از دعای مناسب مقتضای حال خود بهره بگیرد.

حتماً در پایانه‌های مسافربری دیده‌اید که برای سفر به مشهد سرویس‌های متعددی وجود دارد و تقریباً ساعتی یک اتوبوس به طرف مشهد حرکت می‌کند. وجود این سرویس مختلف به این معنا نیست که مسافرهای مشهد هر کدام ملزم هستند که بلیت همه‌ی این سرویس‌ها را تهیه کنند. وجود سرویس‌های گوناگون برای افزایش قدرت انتخاب مسافرهاست. وجود دعاهای متنوع و متعدد در منابع دینی هم همین‌طور است و قرار نیست که ما همیشه در حال خواندن این دعاها باشیم.

منبع: هفتاد و شش پرسش و پاسخ درباره اخلاق و رفتار، غلامرضا حیدری ابهری، انتشارات قدیانی، 1393.