چهارشنبه، 25 تير 1399

احکام حج | نماز جماعت: سوال نه

پرسش :

اخیراً پشت بام مسجدالنبى هم براى نمازگزاران مهیا شده است ولى دیوار اطراف پشت بام، بیش از قامت انسان بلند است و هیچ طرف صفهاى جماعت مسجد پیدا نیست، آیا اقتدا با این وضع در پشت بام صحیح است؟

پاسخ :
آیة اللّٰه فاضل (رحمه الله):
چنانچه موقع اقامۀ جماعت بالاى پشت بام باشد لازم است همانجا در نماز شرکت کند ولى اختیاراً رفتن بالاى بام هنگام نماز جایز نیست.

آیة اللّٰه بهجت (رحمه الله):
احتیاط مراعات شود.

آیة اللّٰه تبریزى (رحمه الله):
در صورتی که قرائت را خود اتیان نماید و سایر شرایط نماز را به مقدار ممکن رعایت نماید مجزى است. واللّٰه العالم

آیة اللّٰه زنجانى (حفظه الله):
صحیح نیست.

آیة اللّٰه مکارم (حفظه الله):
احتیاط آن است در داخل مسجد نماز بخواند.

آیة اللّٰه سیستانى (حفظه الله):
جایز است ولى باید براى خود آهسته بخواند و اگر آهسته هم ممکن نباشد در دل خود بخواند.

آیة اللّٰه صافى (حفظه الله):
در صورتى که خود اهل سنت با همین وضع اقتدا مى‌کنند شیعیان نیز شرکت کنند. واللّٰه العالم

‌منبع: استفتائات ویژه حج از محضر مراجع عظام تقلید، مرکز تحقیقات حج، تهران: نشر مشعر، ۱۳۷۵