پنجشنبه، 23 مرداد 1399

حکم بیدار کردن افراد برای نماز

پرسش :

آیا می توان شخص خوابیده را برای ادای نماز بیدار کرد؟

پاسخ :
شخص خوابیده به لحاظ اینکه مشاعر ادراکی اش فی الجمله از کار افتاده و نه می بیند و نه می شنود و از وقایع و حوادث پیرامون خود آگاهی ندارد، تکلیفی ندارد. از این رو، بیدار کردن کسی از خواب حتی برای نماز جایز نیست؛ مگر آنکه پیش تر، خود آن شخص، خواهان آن شده باشد یا بدانیم که اگر او را صدا نکنیم، ناراحت می شود.

منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، قم: انتشارات مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، 1389.