پنجشنبه، 23 مرداد 1399

جابجایی هنگام جاانداختن مچ دست

پرسش :

اگر مچ دست فردی شکست و بعد از جااندازی دو میلیمتر جابجا ماند آیا اگر استخوان به همین صورت جوش بخورد بعدا برای بیمار مشکلی ایجاد خواهد شد؟ چهار میلیمتر چطور. ده میلیمتر چطور. اگر قطعات شکسته شده بعد از جااندازی با ده درجه زاویه نسبت به هم جوش خوردن چطور. با سی درجه چطور؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
برای هر استخوان بدن و برای هر قسمت از آن استخوان از قبل مشخص شده است که شکستگی در این محل اگر با چه مقدار جابجایی جوش بخورد آیا برای آینده بیمار مشکلی ایجاد خواهد شد یا خیر. اگر بعد از جااندازی بسته، پزشک بیند مقدار جابجایی در حد قابل قبول است و مشکلی برای بیمار ایجاد نخواهد شد ( یا اگر هم احتمال ایجاد مشکل باشد از احتمال مشکلات جراحی کمتر است) در همان وضعیت اندام شکسته شده را با آتل یا گچ یا دیگر وسایل بیحرکت میکند تا جوش بخورد وگرنه اقدام به جراحی میکند.

بعد از اینکه شکستگی جوش خورد ممکن است به مرور زمان شکل استخوان کاملا به شکل قبل از شکستگی برگردد و یا ممکن است کمی برگردد یا اصلا برنگردد. این به عوامل زیادی بستگی دارد مثل سن بیمار. هرچه سن بیمار کمتر باشد احتمال برگشت دوباره شکل اولیه استخوان به شکل اولیه بیشتر است.

در سن شما بدن توانایی اصلاح جابجایی شکستگی را دارد ولی مقدار اصلاح زیاد نیست و بستگی به مقدار جابجایی هم دارد. در هنگام شکستگی استخوان زیرین ساعد در بالای مفصل مچ دست، خطر آسیب به غضروف مفصلی مچ دست هم هست و ممکن است صدا یا گیر حرکت مچ دست به علت آن باشد. به شما توصیه نمیکنم فعلاً ورزش سنگین کنید. به پزشک متخصص ارتوپد که در زمینه تشخیص و درمان بیماری های دست تبحر کافی دارد مراجعه کنید.
​​​​​​​
منبع: ایران ارتوپد