پنجشنبه، 23 مرداد 1399

مصرف پماد برای ورم مچ پا

پرسش :

22 سال سن دارم بعد از شکستگی مچ پا، حدود ۴۳ روز است که گچ پایم را باز کرده ام و هنوز هم فیزیوتراپی می روم و کمی درد دارم ولی بسیار نگران ورم پا خود هستم پیش دکتر که رفتم گفتند ۶ ماه طول می کشد ولی من از این موضوع به شدت رنج می برم و می خواستم سئوال کنم پمادی وجود ندارد که ورم پای من کم شود؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
تورم مچ پا تا چند ماه بعد از جوش خوردن شکستگی آن باقی مانده ولی بتدریج کاهش میابد. پمادی وجود ندارد که این ورم را کاهش دهد. تنها داروهایی که میتوانند به کاهش این تورم کمک کنند داروهای ضد التهابی مانند بروفن، سلکسیب یا ناپروکسن هستند.

این ورم با آویزان کردن پا به پایین بیشتر میشود. پس بیمار باید تا چند ماه بعد از شکستگی از آویزان کردن پای خود به مدت طولانی اجتناب کند و در صورتی که ورم پا زیاد بود میتوان با دراز کشیدن و بالا نگه داشتن پا این تورم را کاهش داد.

بستن مچ پا با یک باند کشی، مچ بند کشی و یا یک جوراب واریس میتواند تورم مچ پا را کاهش دهد. انجام نرمش های مچ پا بعد از جوش خوردن شکستگی تاثیر مهمی در کاهش تورم آن دارد.
​​​​​​​
منبع: ایران ارتوپد