شنبه، 25 مرداد 1399

آنته ورشن هیپ

پرسش :

توضیحاتی راجع به آنته ورشن هیپ و زانو و نحوه درمانش می خواستم.

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
آنته ورژن Anteversion هیپ به معنای اینست که سر استخوان ران بیش از حد طبیعی به سمت جلو چرخیده است.

اگر سر پا بایستید و پشت سر و سینه و کمر و باسن خود را به دیوار تکیه دهید، صفحه دیوار را صفحه کورونال Coronal مینامند. میدانیم که تنه و گردن استخوان ران با هم زاویه حدود ۱۳۵ درجه میسازند. صفحه فرضی که هم از تنه و هم از گردن استخوان ران عبور میکند با صفحه کورونال زاویه حدود ۱۰ درجه میسازد. این زاویه بطور متوسط در زن ها ۸ و در مردها ۱۴ درجه است.

گاهی اوقات بطور مادرزادی این زاویه افزایش پیدا میکند که ممکن است موجی تغییراتی در راه رفتن شود. همچنین کسانی که آنته ورژن ران دارند در زمان کودکی معمولا بصورت قورباغه ای مینشینند. به این معنی که در موقع نشستن به عوض اینکه چهارزانو نشسته و زانوها در خارج مچ پا قرار گیرند طوری مینشینند که مچ پاها در خارج زانوها قرار میگیرد.

چیزی به نام آنته ورژن زانو نداریم. از زانو فقط برای اندازه گیری آنته ورژن هیپ استفاده میشود.

آنته ورژن هیپ یا مفصل ران معمولا تا سن ده سالگی خود بخود درست میشود. اگر این بیماری بعد از این سن همچنان وجود داشت و برای راه رفتن بیمار مشکل ایجاد کند تنها راه درمان آن عمل جراحی است.

​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد