شنبه، 25 مرداد 1399

کیست مچ دست

پرسش :

کار کیست مچ دست چیست و اگر کیست پاره شده و تبدیل به گانگلیون شود و آن را عمل کنیم یا از مچ دست درآوریم آیا در عملکرد مچ تغییری ایجاد می شود یعنی مچ دست ضعیف می شود. آیا بعد از عمل جراحی، کیست دیگری جهت کار طبیعی مچ دست بوجود میاید یا خیر؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
در مچ دست بطور طبیعی کیستی وجود ندارد و گانگلیون بر اثر پاره شدن کیست ایجاد نمیشود. گانگلیون نام دیگر کیست سینوویال است. کیست سینوویال نام توده ای است که بطور شایعی در پشت مچ دست ایجاد میشود. این بافت شبیه یک کیسه است که در درون آن مایع غلیظی وجود دارد. این مایع همان مایع مفصلی است که مدتی در درون کیست مانده و غلیظ شده است. جدار کیست هم بافتی شبیه کپسول مفصلی مچ دست است.

در واقع گانگلیون یا کیست سینوویال یک نوع فتق یا بیرون زدگی کپسول مفصلی مچ دست است. پس کپسول مفصلی در پشت مچ دست برآمده و برجسته شده و در درون آن مایع مفصلی جمع و سپس غلیظ میشود.

عمل جراحی این کیست بصورت خارج کردن آن است و خروج کیست از مچ دست مشکلی در عملکرد و کارآیی مچ دست ایجاد نکرده و قدرت مچ دست را کاهش نمیدهد.

احتمال عود کیست سینوویال بعد از درمان وجود دارد ولی کمترین احتمال عود در بین درمان های مختلف متعلق به عمل جراحی است.

کیست سینوویال یا گانگلیون ممکن است در سطح کفی مچ دست و یا در انگشتان دست هم ایجاد شود.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد