شنبه، 25 مرداد 1399

جراحی انگشت با بی‌حسی موضعی

پرسش :

موقع شکستگی انگشت برای گذاشتن پین از بی حسی موضعی استفاده میشود. می خواستم بدونم چه طوری انگشت بی حس میشه؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:

درمان اغلب شکستگی های انگشت دست با روش های غیر جراحی انجام میشود با این حال تعدادی از این شکستگی ها نیاز به استفاده از عمل جراحی دارند. در حین عمل جراحی بعد از جااندازی شکستگی، قطعات شکسته شده به توسط پیچ یا پین به یکدیگر متصل میشوند. عمل جراحی دردناک بوده و برای از بین رفتن درد از روش های مختلفی استفاده میشود. یکی از این روش ها استفاده از بی‌حسی موضعی است.

این بی‌حسی به روش ها مختلفی انجام میشود که مهمترین آنها عبارتند از :

- تزریق داروی بیحسی مانند لیدوکائین در اطراف اعصاب انگشت در محلی که انگشت به کف دست متصل میشود.
- تزریق داروی بیحسی در اطراف اعصابی که از مچ دست عبور کرده و در نهایت به انگشت میرسند. این تزریق در مچ دست صورت میگیرد.
- تزریق داروی بیحسی در زیر بغل یا ناحیه گردن بیمار بطوریکه اعصابی که از این ناحیه عبور کرده و در نهایت به انگشت میرسند بیحس شوند.
- بستن بازو با یک تورنیکه و سپس تزریق داروی بیحسی در وریدهای اندام فوقانی

در این روش ها بیمار هوشیار است ولی دردی را احساس نمیکند. در دو روش اول فقط درد و حس لمس بیمار از بین میرود ولی بیمار میتواند انگشتان دست خود را حرکت دهد.

استفاده از بیحسی موضعی معمولا عوارض کمتری از بیهوشی عمومی دارد و در صورتیکه بتوان از بی‌حسی موضعی برای عمل جراحی استفاده کرد انجام آن بر بیهوشی عمومی ارجحیت دارد.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد