شنبه، 25 مرداد 1399

اجاره موقوفه برای قبرستان

پرسش :

چون قبرستان این ده پرشده است لذا یک قطعه باغ از یک کشاورزی جنب قبرستان خریداری شده و اجازه از مالک هم گرفته شده ولی یک مقدار از ملک این ده وقف است و ما نمی دانیم چه نوع وقفی است خاص است یا عام و آیا ملک باغ هم جز موقوفه است یا نه بر فرض جزء موقوفه باشد در این صورت وظیفه شرعی اهالی چیست؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (رحمه الله):
در فرض مرقوم که مالک زمین رضایت داده است اشکالی در قرار دادن آن زمین برای قبرستان نیست و نسبت به مقداری که احتمال دارد وقف باشد مجازند آن مقدار را به مدت طولانی اجاره نمایند برای قبرستان و همه ساله مال الاجاره را با نظر حاکم شرع به مصارفی که محتمل است زمین برای‏ آن وقف شده باشد برسانند والله العالم.

منبع: مجمع المسایل، ج 2، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372.