شنبه، 25 مرداد 1399

حکم اجاره منزل به دو نفر

پرسش :

صاحب خانه‌ای خانه‌اش را به زید اجاره داده و پس از بستن قرارداد دوباره آن را به دیگری اجاره داده است مستدعی است حکم موارد ذیل را بیان فرمایید: الف. اگر در اجاره اوّل، مباشرت مستأجر در استیفای منافع قید شده باشد، آیا در این فرض اجاره دوم باطل است یا فضولی محسوب می‌شود و با اجازه مستأجر اوّل برای او واقع می‌گردد؟ ب. اگر در اجاره اوّل، مباشرت مستأجر شرط شده باشد آیا اجاره دوم باطل است یا فضولی، در صورت فضولی بودن آیا با اجازه مستأجر، اجاره دوم از طرف مالک خانه واقع می‌شود یا از طرف مستأجر اوّل؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی سید علی سیستانی (حفظه الله):
«فضولی است و با اجازه مستأجر اوّل تصحیح می‌شود. 1388/02/01»

منبع: گنجینه استفتائات قضایی، مرکز تحقیقات فقهی حقوقی قوه قضاییه