دوشنبه، 24 شهريور 1399

احکام اموات | سوال یازده

پرسش :

گاهى در حریق هاى سنگین با لوله بزرگ و با فشار آب زیاد مجبور به اطفاى حریق هستیم، در بعضى مواقع متوجّه مى شویم که جنازه اى در آن اطراف بوده که قسمتى از گوشت یا استخوان یا پوست آن، بر اثر فشار زیاد آب از بدنش جدا شده است. الف) حکم مسأله چیست؟ ب) آیا باید همه خاک ها و خاکسترهاى دور و اطراف جنازه را با آن دفن کرد؟ ج) اگر مدّتى بعد از دفن جنازه قسمتى از گوشت یا پوست بدن آن پیدا شد در اینجا تکلیف چیست؟ د) اگر قدرت تشخیص این که این استخوان یا گوشت جدا شده از بدن، براى کدام یک از اجساد است را نداشته باشیم و یا مشکل باشد، حکم شرعى چیست؟

پاسخ :
الف و ب) باید گوشت ها و استخوان ها، جمع آورى و در پارچه اى پیچیده و دفن شود.

ج) آن را نیز باید مطابق جواب بالا دفن کرد.

د) در کنار یکى از بدن ها به شکل بالا دفن مى کنید.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.