سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام ازدواج | عقد موقت: سوال دو

پرسش :

بیست سال قبل ازدواج نموده، و از همسرم صاحب فرزند نشده ام. در بند 10 سند ازدواج در شرایط ضمن عقد چنین آمده است: «هرگاه زوج بدون اجازه زوجه همسر دیگرى اختیار نماید، یا بنا به تشخیص دادگاه بین زوجین اجراى عدالت ننماید، زوجه از طرف زوج وکالت دارد که خود را مطلقه نماید». با توجّه به این که عدم اجراى عدالت بین همسران، اختصاص به عقد دائم دارد، نه موقّت، اینجانب بدون اجازه همسر دائم ازدواج موقت کرده و داراى فرزند شده ام. آیا زوجه دائم مى تواند از آن وکالت استفاده نموده و خود را مطلّقه نماید؟

پاسخ :
شرط مذکور شامل ازدواج موقّت کوتاه مدّت نمى شود، ولى اگر طولانى باشد شامل مى شود.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.