سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام اولاد | نفقه: سوال یک

پرسش :

در مواردى که زن و شوهر به لحاظ اختلافات خانوادگى یا طلاق جدا از هم زندگى مى کنند و فرزند مشترک نزد مادر است و او به ناچار نفقه فرزند را مى پردازد، در حالى که تکلیفى در این خصوص ندارد، بفرمایید: الف) آیا نفقه اى که پرداخته قابل مطالبه است؟ ب) در صورت منفى بودن پاسخ (به این دلیل که از دادگاه استدانه نکرده) نفقه فرزند بر عهده چه کسى است؟ آیا مادر نیز مى تواند از دادن نفقه فرزند مشترک خوددارى کند؟

پاسخ :
در صورتى که پدر بدون عذر شرعى ترک انفاق کرده و مادر براى حفظ جان فرزند بدون قصد تبرّع نفقه او را پرداخته، حقّ مطالبه آن را از پدر بچّه دارد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.