سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام اولاد | نفقه: سوال پنج

پرسش :

شوهرم در تاریخ 80/1/1 بر اثر سانحه تصادف فوت نموده. وراث حین الفوت او به ترتیب عبارتند از: 1 و 2. والدین شوهرم. 3. اینجانب همسر متوفّى 4. دختر ایشان، ملک و دارایى متوفّى به غیر از دیه بالغ بر ده میلیون تومان است و از این مبلغ، تنها یک میلیون و دویست و پنجاه هزار تومان به اینجانب رسیده است. لطفآ بفرمایید: نفقه فرزند صغیر آن مرحوم بر عهده کیست؟

پاسخ :
هرگاه آن کودک از خود مالى دارد (از جمله سهمیّه دیه) باید نفقه را از آن بردارند و اگر مالى ندارد نفقه او بر پدربزرگ است بنابر احتیاط.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.