سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام اولاد | حضانت فرزند: سوال دو

پرسش :

شخصى بر اثر تصادف فوت کرده، و چند فرزند از جمله یک دختر شیرخوار از وى بجا مانده است. مادر بعد از عدّه شوهر کرده، و آن بچّه را همراه خود برده، و ادّعا دارد که بچّه مال من است. و از طرفى جدّ پدرى بچّه زنده است و خواهان بچه مى باشد. کدام یک حق دارند بچّه را بگیرند؟ اگر دختر به حدّ بلوغ برسد، آیا مادر مى تواند بدون اجازه جدّش او را شوهر بدهد؟

پاسخ :
در فرض سؤال اختیار اموال دختر در دست جدّ اوست؛ ولى حضانت و نگهدارى او بدست مادرش مى باشد و ازدواج او بعد از بلوغ به اجازه خود دختر و پدربزرگ است.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.