سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام خانواده | اختلافات زوجین: سوال سه

پرسش :

در اختلافات میان زن و شوهر در خصوص تمکین زن، آیا تمکین شرط است تا با دلیل اصالة عدم تمکین، بار اثبات بر دوش زن باشد، یا نشوز مانع است تا با دلیل اصالة عدم نشوز بار اثبات بر عهده شوهر باشد؟ آیا نمى توان گفت ظهور حال زوجه، دالّ بر تمکین است (چنان که برخى در باب فقه فرموده اند) و قول شوهر مخالف با ظاهر بوده، و او مدّعى محسوب مى شود؟

پاسخ :
تمکین شرط است، و مدّعى تمکین باید آن را ثابت کند؛ مگر این که ظاهر حال تمکین باشد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.