سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

سوال در مورد حقوق بین الملل

پرسش :

لطفا به سوالات ذیل پاسخ دهید: 1. با توجه به عضویت ایران در سازمان ملل متحد و تعهدات این کشور به منشور ملل متحد به اساس نامه سازمان و همچنین هدف سازمان ملل حفظ صلح و امنیت بین المللی است آیا سازمان ملل متحد حق دخالت در این زمینه را دارد؟ 2. آیا اقدامات اقلیتی ملت ایران در جریانهای اخیر برعلیه حکومت رسمی و قانونی خلاف حقوق بین المللی است؟ 3. شورای امنیت به عنوان بازوی اجرایی سازمان چه اقداماتی میتواند انجام دهد؟ 4. با توجه به تعهدات سایر کشورها به سازمان ملل متحد اضهار نظر سایر کشور ها در این زمینه چه عواقبی دارد؟

پاسخ :
بله حق دخالت دارند اما در حدود منشور ملل متحد و با رعایت عدم دخالت در امور ذاتا در صلاحیت داخلی کشورها. اقدامات اقلیت مربوطه چنانچه بر خلاف به امنیت داخلی لطمه دارد سازد غیرقانونی است. اقدامات اعتراض آمیز بدون ورود خسارت به اموال عمومی و لطمه به امنیت داخلی قانونی هست. شورای امنیت در صورت لزوم مطابق با فصل 7 منشور حق هر گونه تصمیم گیری و نیزصدور توصیه در چهارچوب منشور ملل متحد را دارد. اظهار نظرمربوطه به خودی خود مخالف حقوق بین الملل نیست.

منبع: گروه حقوقی میزان