سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام طلاق | سوال سی و دو

پرسش :

حدود 2 سال پیش، بین من و همسرم طلاق خلع واقع شد؛ امّا علیرغم این که باکره بودم، در پاسخ پرسش قاضى دادگاه (به علّت عدم آگاهى به مفهوم مدخوله وغیر مدخوله) اشتباهاً عنوان کردم: «مدخوله هستم» در نتیجه عنوان طلاق در عقدنامه، مدخوله آمده است، و این جانب کلیّه حقوق خود را در آن زمان بذل نمودم. اینک با توجه به این که مجدداً مى خواهم ازدواج کنم و همسر سابق من، به دروغ در دادگا عنوان مى دارد بارها مواقعه صورت گرفته است. آیا در این گونه موارد، قول زن پذیرفته است؟ آیا نوع طلاق پس از گذشت زمان قابل تصحیح است؟

پاسخ :
در صورتى که مدّتى با هم زندگى کرده و خلوت داشته اید قول مدّعى دخول پذیرفته مى شود. و طلاقى که به طور صحیح ظاهراً واقع شده قابل تغییر نیست، مگر این که خلاف آن ثابت شود.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.