سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسجد | سوال سه

پرسش :

لطفاً نظر مبارک را در مورد سئوالات زیر مرقوم فرمایید: الف) آیا در صدر اسلام هم هیأت امناى مساجد، که الآن مرسوم است، وجود داشت؟ اگر بوده سابقه آن از چه زمانى مى باشد؟ ب) نظر اسلام درباره وظایف این هیأت ها چیست؟ ج) آیا مجموعه هاى فرهنگى و افراد دلسوز، براى برگزارى مراسم هاى مذهبى وبرنامه هاى فرهنگى در مسجد، باید از اعضاى هیأت امنا اجازه بگیرند؟ د) آیا اعضاى هیأت امنا صلاحیّت تأیید یا ردّ برنامه هاى مذهبى و فرهنگى را دارند؟

پاسخ :
جواب الف تا د: در صدر اسلام هیأت اُمنا به صورتى که امروز مرسوم است وجود نداشته، ولى با توجّه به مشکلاتى که در امر اداره مساجد در عصر و زمان ما وجود دارد نیاز به هیأت اُمنا احساس مى شود و هیأت اُمنا باید از افراد صالح وامام جماعت مسجد انتخاب شوند و تمام کسانى که مى خواهند تصرّفاتى در مسجد کنند با موافقت آنها باشد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.