سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام نماز | نماز جماعت: سوال یک

پرسش :

لطفاً به دو سؤال زیر پاسخ فرمایید: الف) مسئولین نماز جماعت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام) هنگام نماز، جماعت را تا اطراف ضریح کشانده و زوار را از زیارت منع مى کنند، تعطیل کردن زیارت، و وادار نمودن مردم به نماز جماعت چه حکمى دارد؟ ب) در ایّام عزادارى هاى مهم (مثل تاسوعا و عاشورا و 28 صفر) که مردم در هنگام نماز ظهر و عصر در نهایت شور عزادارى هستند، عزادارى تعطیل و نماز جماعت برپا مى شود؛ آیا شرعاً جایز است عزادارى سیدالشهداء (علیه السلام) (که بقاى اسلام و تشیّع متوقّف بر آن، و یکى از مهمترین فرایض است) تعطیل گردد، و از شور بیافتد، و وقت آن فوت شود و نماز جماعت که وقت آن موسّع است اقامه گردد؟

پاسخ :
با توجّه به اهمیّت فوق العاده اى که نماز مخصوصاً به صورت جماعت دارد چند دقیقه اى زیارت یا عزادارى را براى نماز تعطیل کردن اشکالى ندارد بلکه کار خوبى است، خداوند از شما قبول فرماید.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.