سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام نماز | نماز جماعت: سوال دو

پرسش :

اگر امام جماعت در مسجدى به خاطر اقامه جماعت در مسجد دیگر، از روحانى دیگرى دعوت کند که به جاى او در مسجد اوّل اقامه جماعت کند و او را بدون ذکر مدّت منصوب نماید؛ لطفاً بفرمایید: الف) آیا مى تواند پس از چند سال که روحانى دعوت شده، به طور مرتّب در مسجد اقامه نماز جماعت کرده و مى کند او را عزل کند؟ ب) عنوان امام راتب تا چه زمانى بر امام جماعت صادق مى باشد؟ ج) اگر کسى در یک زمانى در مسجدى اقامه جماعت کند و پس از آن، اقامه جماعت در آن مسجد را ترک نماید و در هیچ یک از روزهاى هفته یا ماه یا سال در آن مسجد اقامه جماعت نکند، آیا باز هم عنوان امام راتب بر او صادق است؟

پاسخ :
جواب الف: امام جماعت عزل و نصب ندارد هر کسى را که اهل مسجد قبول داشتند، مى تواند اقامه جماعت کند.

جواب ب: عنوان امام راتب تا زمانى صادق است که از آنجا صرفنظر نکرده وگهگاه براى اقامه جماعت به آن مسجد بیاید.

جواب ج: چنین کسى امام راتب نیست.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.