سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام پزشکی | سوال نوزده

پرسش :

لطفاً نظر خویش را در مورد سؤالات زیر بیان فرمایید: الف) هرگاه نطفه مرد و زنى در لوله آزمایشگاه ترکیب، و سپس در رحم زن دیگرى قرار داده شود و بعد از انقضاى دوره حمل طفلى متولد گردد، چه نسبتى با این زن خواهد داشت؟ ب) آیا صرف تکامل طفل در رحم زن مى تواند از موانع نکاح به حساب آید؟ ج) آیا پس از تولد، شوهر زنى که نطفه طفل پس از انعقاد در رحم او قرار داده شده مى تواند بدون دلیل و با اجراى لعان منکر انتساب طفل به خود شود؟

پاسخ :
الف تا ج: طفل مزبور متعلّق به صاحبان اصلى نطفه است؛ ولى به آن زن که در رحم او پرورش یافته محرم است، همچنین به شوهر او، و در فرض سؤال طفل تعلّق به شوهر آن زن ندارد تا مسأله لعان پیش آید.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.