سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام پزشکی | سوال بیست و پنج

پرسش :

در مورد بیمارى ایدز که یک بیمارى مسرى است و یکى از راه هاى انتقال آن مقاربت جنسى محسوب مى شود و در افراد مبتلا بویژه در جوامع مذهبى، بدلیل ترس از اطرافیان و شرمسارى در جامعه و سایر عوامل، مبتلایان از مراجعه...

پاسخ :
الف: چنانچه بیمارى آنها در حد خطرناک بوده باشد اشکال دارد.

ب: در صورتى که بیم خطراتى مى رود بر پزشک لازم است کسان بیمار وهمسرش را در جریان قرار دهد.

ج: هرگاه زن آلوده شود شوهر مى تواند او را طلاق دهد و اگر مرد آلوده شود زن مى تواند از حاکم شرع تقاضاى طلاق کند. و در صورتى که بیمارى مرد خطرناک باشد زن ناشزه محسوب نمى شود.

د: در صورتى که آینده جنین بسیار خطرناک باشد و در ماه هاى نخستین باشد اسقاط جنین اشکالى ندارد.

ه: در صورتى که در مرحله خطرناکى باشد باید اعلام کند.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.