سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | دعانویسى

پرسش :

برخى از طریق عوام فریبى و امیدوار نمودن افراد به امور غیر واقعى و بى اساس، نسبت به بهبود بیمار، یا پیدا شدن گمشده، یا رفع مشکلات خانوادگى یا فرزنددار شدن خانم هاى نازا، اقدام به دادن لوح دعا و غیره نموده، و توانایى خود را در حلّ این گونه معضلات مطرح، و مبالغى در قبال آن مى گیرند. در حالى که تا کنون مشکلات هیچ یک از مراجعه کنندگان حل نشده، بلکه به مرارت ها و سختى هاى بى ثمر نیز دچار گردیده اند. عمل آنان و مبالغى که از این طریق دریافت مى نمایند چه حکمى دارد؟

پاسخ :
دعانویسى حرفه اى، و استفاده از دعاهایى که در کتب معتبر نیامده اشکال دارد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.