سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام شرکت | سوال چهار

پرسش :

شخصى باغى را به مبلغى خریدارى نموده است؛ امّا از آنجا که خود در شهر اشتغال به تحصیل داشته این باغ و املاک پدرى سهم خود را به برادر بزرگ به صورت امانت مى سپارد. برادر بزرگ مبلغ بسیار کمى (دو هزار تومان) به فروشنده باغ مذکور به عنوان کمک به برادر مى دهد. حال پس از گذشتن چه سال از این قضیّه، ادّعا مى کند پولى که دادم قصد شرکت در این معامله را داشتم. حکم شرع چیست؟

پاسخ :
هرگاه در ابتدا نگفته این پول به عنوان شرکت است و ظاهر آن وام بوده، شرکت محسوب نمى شود.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.