سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام قرض | سوال دو

پرسش :

در ضمن عقد لازمى چنین شرط مى شود: چنانچه بدهکار در سررسید معیّن در پرداخت بدهى خود تأخیر ورزد موظّف است به مأخذ 10 درصد در سال معادل مبلغ پرداخت نشده به عنوان وجه التزام به طلب کار بپردازد» آیا تعیین جریمه وجه التزام در تأخیر پرداخت بدهى مطابق با موازین شرعى است؟

پاسخ :
این در واقع نوعى حیله براى فرار از رباست و اشکال دارد.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.