سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام وکالت | سوال دو

پرسش :

چنانچه به موجب وکالتنامه اى، تحت عنوان عقد وکالت بلاعزل به نام وبنفع وکیل، نسبت به قطعه زمینى در ضمن عقد لازم، صلح و مصالحه حقوق شده، به گونه اى که دیگر براى موکّل حقّى از جمله حقّ عزل باقى نمانده باشد، آیا به نظر شما، به منظور حفظ حقوق وکیل، عقد جائز به عقد لازم تبدیل مى گردد؟

پاسخ :
عقد جایز تبدیل به عقد لازم نمى شود؛ ولى براى موکّل جایز نیست وکیل را عزل کند و وکیل مى تواند در صورت عزل کردن موکّل به دادگاه شکایت کند و دادگاه از موکّل خسارت بگیرد. این در صورتى است که معامله قطعى به طور عادى طبق آنچه معمول در عرف ماست صورت نگرفته باشد، که ملکى را بیع قطعى مى کنند ولى در محضر تنها وکالت بلاعزل مى دهند.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.