سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام دین شرعی | سوال پنج

پرسش :

شخصى از اینجانب مبلغ دو میلیون تومان طلبکار مى باشد، که بدهى ایشان در اثر اختلافاتى به تعویق افتاده است. در طول 10 سال گذشته در چندین نوبت مبلغ بدهى اوّلیّه تقدیم شده، که ایشان از قبول آن خوددارى نموده، و ضمن مقصّر دانستن بدهکار در به تعویق افتادن بدهى، اظهار مى دارد: «ارزش پول (ریال) نسبت به 10 سال پیش کاهش یافته» و لذا 4 برابر بدهى اوّلیّه را مطالبه مى نماید و به کمتر از آن رضایت نمى دهد و بالطبع بدهکار هم به دادن این مبلغ راضى نیست. حکم این مسأله چیست؟

پاسخ :
در صورتى که بدهکار در تأخیر پرداخت بدهى مقصّر بوده باید بدهى خود را با توجّه به نرخ متوسّط تورم اشیاى مختلف محاسبه و پرداخت کند.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.