سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام دین شرعی | سوال هفت

پرسش :

چهار نفر برادر زمینى را مترى ده تومان خریدارى و در اختیار یکى از برادران که در شهر بوده قرار دادند. برادر شهرى یک خانه خشتى در این زمین شراکتى بنا کرده، و پس از مدّتى چهار برادر در یک جلسه، زمین و خانه را به مبلغ 700 تومان به برادر شهرى مى فروشند. دو نفر از برادرها سهم خود را گرفته، و برادر شهرى انتظار مى کشد که برادر بزرگ بیاید و او هم سهم خود را بگیرد و او مراجعه نکرده است. اکنون چهل سال از این قضیّه مى گذرد و برادر بزرگ مى گوید مطابق قیمت روز باید حق مرا بدهید. حکم شرع چیست؟

پاسخ :
در صورتى که خریدار سهم برادر بزرگ تر را نپرداخته باید قیمت روز را (با توجّه به تورّم متوسط اجناس مختلف) بپردازد.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.