سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام دین شرعی | سوال هشت

پرسش :

اگر شخصى مال دیگرى را براى مدّت طولانى به ناحق توقیف کند، به گونه اى که اگر الآن بخواهد پس بدهد ارزش روز توقیف را ندارد. مثلاً اگر در زمان توقیف با یک میلیون مى توانست یک خانه کوچک بخرد الآن با آن رهن هم نمى تواند کند؛ آیا پول را به ارزش زمان توقیف محاسبه کند؟

پاسخ :
درآمدهایى که با آن پول داشته عموماً متعلّق به صاحب پول است و اگر درآمدها کمتر از میزان تورم در این مدّت بوده باید اضافه آن را بپردازد. همچنین اگر درآمدى از آن نداشته و با آن معامله اى نکرده است.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.