سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام دین شرعی | سوال نه

پرسش :

شخصى به ما مراجعه کرده و دزدگیر ماشین بسته، و مبلغى داده، و قرار شده مابقى را (که هفته اى پنج هزار تومان بوده) بیاورد، پس از سه سال رفت و آمد به دادگاه 13 هزار تومان خرج کردم، که به اضافه طلب کارى ام 20 هزار تومان اضافه دریافت کردم. آیا این پول حلال است؟

پاسخ :
شما حق دارید هزینه هاى لازم که براى بدست آوردن طلبتان طبق عرف کرده اید را از او بگیرید و اگر در این مدّت تورّم شدید بود. مى توانید تورّم متوسّط اجناس مختلف را نیز بردارید و اضافه بر آن را به وى بازگردانید.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.