سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام امر به معروف | سوال یک

پرسش :

پس از حدود 5 سال از فعالیت شرکت گلدکوئست، و عدم برخورد کافى با ترویج دهندگان آن، دامنه این شبکه به دانشگاه هاى کشور کشیده شد و سبب شد نسل دانشجو را، که براى تحصیل و خدمت آموزش مى بینند، از اهداف والاى خود دور کرده وبه کسب درآمد و عضوگیرى مشغول کند، پس از تحقیقات و همچنین صحبت با اعضاى آن، این امر بر من ثابت شد که افرادى که مقیّد به دین بوده و مسأله مرجعیّت براى آنها از اهمیّت اساسى برخوردار است عضو این گروه نشده و نمى شوند و بعضاً افراد لاقید یا بى اهمیّت نسبت به دین عضو این شبکه مى شوند. با توجّه به فتواى صریح شما، که عضویّت و فعالیّت در این شبکه یک منکر بوده و وظیفه هر مسلمان نهى از منکر مى باشد، آیا به بنده اجازه مى فرمایید در دانشگاه تبلیغات بر علیه این شبکه گسترده را راه اندازى کرده، و مزدوران آنها در دانشگاه را به مسئولین حراست معرّفى نموده، واقدامات لازم را براى پیگیرى قضایى انجام دهم؟

پاسخ :
امر به معروف و نهى از منکر از احکام مسلّم دین اسلام است که هر مسلمانى باید با فراهم آوردن مقدّمات و شرایط آن بدان عمل کند. شما عزیزان نیز با زبان خوش توأم با ادب و منطق آلودگان به فعالیّت هاى بازاریابى شبکه اى و هرمى را نهى از منکر کنید.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.