سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام لعان | سوال پنج

پرسش :

مردى همسرش را طلاق مى دهد، سپس فرزندى از مطلّقه متولّد مى شود. مرد منکر دخول، و زن مدّعى دخول است و نوزاد را به آن مرد نسبت مى دهد. از آنجا که ارخاء ستر و خلوت، تمام مهر را اثبات نمى کند، لطفاً بفرمایید: الف) آیا همین مقدار براى لعان کافى است؟ ب) در صورت وجود بیّنه یا اقرار به دخول چطور؟ ج) با توجّه به این که انکار ولد، حمل بر قذف به زنا مى گردد، آیا حدّ قذف بر زوج جارى مى شود؟

پاسخ :
در صورتى که مرد با زن خلوت نموده و ارخاء ستر کرده، چنانچه نفى ولد کند باید به لعان متوسّل شود و اگر ارخاء ستر ثابت نباشد حکم لعان ندارد وچنانچه نفى ولد ظهور در نسبت زنا داشته باشد حدّ قذف جارى مى شود.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.