سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام وقف | مساجد: سوال چهار

پرسش :

در شهرستان ما مسجد جدیدالتأسیسى به نام فاطمة الزهراء وجود دارد، که چند نفر از خیّرین آن را بنا نهاده و هم اکنون در آن اقامه جماعت مى شود. به هنگام تأسیس مسجد کوچه اى به عرض 5/1 متر در 6 متر جزء مسجد گردیده که از حیّز انتفاع خارج و مدّعى ندارد و شهردارى نیز ممانعتى نکرده است. و در قبال گرفتن کوچه، کوچه موازى و کوچه دیگر جنب مسجد هر دو عریض و مورد استفاده عموم مى باشد. این کار چه حکمى دارد؟

پاسخ :
این کار اشکالى ندارد؛ مشروط بر این که تبدیل آن کوچه به کوچه جدید هیچ مشکلى براى عابران ایجاد نکند.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.