سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام وقف | مساجد: سوال سیزده

پرسش :

در بعضى مساجد، قرآن ها و کتب ادعیه خطى مشاهده مى شود، که جنبه وقف دارد. گرچه به لحاظ نفیس بودن آنچنان ارزشى ندارد ولى از نظر معنوى و نیز به جهت این که جزء مواریث مکتوب اسلام محسوب مى شوند، ظاهراً نیاز به حفاظت و نگهدارى دارند، در حالى که مساجد و تکیه ها فاقد ابزار کافى براى محافظت از آنها مى باشند. براى جلوگیرى از پاره شدن اوراق و فرسودگى هاى محیطى در صورتى که نظر مبارک بر حفظ آنها باشد مى توان نسبت به جمع آورى و نگهدارى آن در گنجینه عظیم مخطوطات آستان قدس رضوى اقدام نمود. تا پس از آسیب زدایى و مرمّت این کتب آسمانى، نسبت به حفاظت و نگهدارى اصولى آنها اقدام شود. نظر حضرتعالى چیست؟

پاسخ :
چنانچه آن قرآن ها و کتب ادعیّه خطّى وقفى در معرض از بین رفتن باشد، یا بر اثر ناقص بودن قابل استفاده نباشد، معادل قیمت تقریبى آن قرآن وکتاب دعا به آن مسجد اهدا کنید و آن گونه که نوشته اید عمل فرمایید.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.