سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام وقف | حسینیه ها: سوال سه

پرسش :

حسینیّه شهر ما چهل سال قبل ساخته شده و اکنون گنجایش همه جمعیّت را ندارد. به همین جهت نیاز به توسعه دارد. خود حسینیّه یک زمین وقفى دارد، ولى بین حسینیّه و این زمین وقفى یک ملک شخصى فاصله است و براى توسعه حسینیّه غیر از گرفتن همین منزل شخصى هیچ راه دیگرى وجود ندارد. مالک این زمین شخصى مى گوید: «اگر زمین حسینیّه را به من بدهید حاضرم زمین خودم را براى توسعه حسینیّه بدهم». آیا این کار جایز است؟

پاسخ :
در صورتى که توسعه حسینیّه لازم باشد و چاره اى براى این کار جز مبادله زمین موقوفه حسینیه با زمین همسایه نباشد این کار جایز است.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.