سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام وقف | بقاع متبرکه: سوال دو

پرسش :

آیا مى توان ساختمان برخى از امامزاده ها، یا مساجد یا حسینیّه ها را توسّط دستگاه هاى مدرن به مکان دیگرى منتقل کرد، به گونه اى که ساختمان آن صحیح و سالم و بدون کمترین آسیبى در محلّ جدید قابل استفاده باشد؟ در صورت جواز حکم زمین آن چیست و آیا بناى موجود در زمین جدید حکم وقف دارد؟

پاسخ :
این کار جایز نیست؛ زیرا زمین آن وقف و ساختمان، مخصوص همان زمین است، ولى چنانچه این کار انجام شود، زمین همچنان موقوفه است.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.